sanja_naslovna_web150

TKO MI TO ŠARA PO ZIDU?

„Bijeli zidovi… dosada! Poziv na promjenu. Neka se vidi da je ovo moj stan!Jednostavno si ne mogu pomoći,obuzme me poriv za obnovom, promjenom, osvježenjem.“Tako nam je kazala Sanja Milatović. Toliko je zarazna da je i drugi žicaju da šara, a za FFA smo uspjeli užicati šara-bara intervju. 

FFA: Reci ti nama kako je sve krenulo?

S.M.:Jako sam rano počela s oslikavanjem zidova, čak je u drugoj godini otkriven moj talent kada sam crtkala po njima… 🙂 Od djetinjstva sam voljela crtanje, sve što je kreativno pa sam krenula s onime što volim.

FFA: Kako bi sebe opisala?

S.M.: Kreativna sam, marljiva i volim uređivati sve što vidim.

FFA: Opiši mi ukratko proces od ideje/skice do realizacije. Izrađuješ li skice u suradnji s klijentima ili     dođeš s gotovim prijedlogom?

S.M.: Klijenti  pozovu u prostor u kojemu borave, u kojemu žele nešto promijeniti, osvježiti ga. Tada “snimim” prostor, vidim što bi odgovaralo te iznesem svoje mišljenje. Nekada mi pokažu sliku koju žele ili ju zajedno pronađemo. Kombinacija ima svakakvih. Dogovorimo vrijeme i oslikavanje kreće. Većinom se pouzdaju u moje ideje, iako ja volim prije toga znati okvirno što vole jer želim to stopiti s onime što njima odgovara.

FFA: Zanima me koliko vremena trebaš za slikanje jednog motiva?

S.M.:Vrijeme koje mi je potrebno do gotove slike ovisi naravno o tome koliko je slika komplicirana, o veličini i slično… Neke završim u par sati, neke u jednom danu… a neke i duže. Volim dovršiti započeto što prije.

FFA: Je li teško ispraviti pogreške koje se dogode za vrijeme slikanja na zidu?

S.M.: Što se tiče pogrešaka, mogu se dogoditi dok radim samu skicu na zidu, a radim je s drvenom olovkom. Nisam do sada  imala pogrešku u iscrtavanju… Sva sreća, niti u samom ispunjavanju bojom jer imam mirnu ruku i strpljenje… I ne dišem 🙂

Voljela bih naučiti nove tehnike,  smatram da se SVE u životu može naučiti, samo je potrebna volja.

E pa Sanja draga, neka ti ljudi nastave otvarati svoje domove.

Neke od Sanjinih radova možete pogledati na:

https://www.facebook.com/CreativeWorksBySanja?fref=ts

Tekst napisala Martina Vrućina.

Komentiraj:

comments