… I CIJELI SVIJET JE ODMAH INDIGO!

Nakon nekoliko propalih dogovora, desetak mailova na temu “kad ćemo/gdje ćemo/kako ćemo?” i činjenice da sam joj uspjela “fulati” ime, bila sam uvjerena da Moreni i meni sudbina stvarno nije naklonjena.

No, protekle sam subote zanemarila to što sam bila vani do kasno (čitaj: sunašce je već bilo visoko na obzoru) i dovukla se do Boogaloo-a na Božićni sajam rukotvorina. Već na ulazu pikiram štand ukrašen Božićnim lampicama i natpis: “Nakit by Indigo World” na kojem me dočekuje Morenina simpatična mama (nažalost) upućena u moje neuspjele dogovore s njezinom kćeri. “Evo, sad će ona. Tu je negdje.”, veselo mi uputi gospođa majka.

Nije prošlo niti par minuta, a nasmijana Morena mi je pružila ruku i razbila prokletstvo sudbine.  Uredno posloženi komadi nakita jednostavno pozivaju da istreseš čitav sadržaj novčanika Moreni u ruke, što bih vjerojatno i učinila da se noć prije nisam ponašala kao da sutra ne postoji. Ono što vam prvo upada u oči jest da je ova samouka dizajnerica nakita i apsolventica ekonomije jedno vrlo svestrano i kreativno biće. Svaki komad nakita pažljivo je izrađen i ne podsjeća ni na koji drugi. Ogrlice u obliku robota s tijelima fotoaparata ili televizora, naušnice s pin-up djevojkama, narukvice na kojima vise komadi torte ili malene kućice u epruvetama, mašti stvarno nema kraja.

Nakit radi u serijama, po naletu inspiracije, a s dizajniranjem i izradom započela je prije nešto više od godine dana.  A na pitanje kako se našla u Indigo svijetu priču je započela otprilike ovako: “Znaš, to je jedna zanimljiva priča… šetala sam sa sestričnom i ugledala jedan lijepi prsten s kožnom mašnom koji mi se stvarno svidio ali je koštao malo previše…” I tako je odlučila uzeti stvari u svoje ruke. I od tada ne staje. Sve što joj padne napamet – napravi sama. Nasreću, mnogo joj se kreativnih misli vrzma glavom. Nije ograničena niti jednim stilom niti materijalom, pa ima tu i fima i epoxy-a i tkanine i satnih mehanizama. Po Moreninim riječima, najneobičnija i njoj najmilija stvar koju je izradila je jedan leptir u smoli, a mi smo se, priznajemo, zaljubili u steampunk prstenje i robot-lančiće. Dok je mala Marina s velikom predanošću, kako samo ona zna, fotkala svaki komad nakita (nekoliko puta), Morena i ja smo nastavile o životnim temama, koje nećemo ovdje iznositi…

S osmijehom na licu priznala nam je kako zna koji puta dobiti pomalo neobičnu narudžbu i kako u zadnje vrijeme neumorno “harači” sajmovima rukotvorina. Pa stoga, dragi nakitoljupci, znate kamo krenuti i gdje pronaći Morenu poželite li i vi biti dio njenog bajkovitog Indigo svijeta…

Fotograf: Marina Jončić (Mche)

Torbice i nakit by Indigo World: http://www.facebook.com/pages/Torbice-I-Nakit-by-Indigo-World/185580768155856?ref=ts

Komentiraj:

comments