IRENA VUČINIĆ – NAKIT KAO S CRVENOG TEPIHA

Glamour i elegancija su joj drugo ime. Tražite li nakit koji odiše romantikom, Irena Vučinić ima odgovor. S modnim dodacima koje potpisuje ova kreativna modna dizajnerica i sasvim obična odjevna kombinacija izgledat’ će vrhunski. Tko mari za haljinu kad će vam ogrlica ionako biti u prvom planu?


Irena Vučinić nakit je počela izrađivati prije sedam godina. Prvo za sebe pa potom i za svoje prijateljice. Želja im je bila nositi nešto unikatno i drugačije. Njezin se hobi nastavio i tijekom studija dizajna na TTF-u gdje su je, osim tekstila i odjeće, posebno zainteresirali modni dodaci. Nakon predstavljanja mini kolekcije na Fashion Weeku 2010. javio se veliki interes za pojedine komade te je tako odlučila krenuti u tom smjeru.

Od materijala najčešće koristi razne tkanine koje kombinira s perlama, poludragim kamenjem i svime što joj se učini zanimljivim kao materijal. “Opisuju ga kao romantičan, nježan, ženstven, elegantan, bajkovit… Ja ga doživljavam kao dio sebe jer u sve što radim projiciram dio svog karaktera“, kaže dizajnerica za stil nakita koji izrađuje. Budući da njen nakit u svim tim nježnim nijansama izgleda prilično otmjeno i mogli biste ga komotno prošetati crvenim tepihom, upitala sam Irenu je li i ona sama takva. “Romantična jesam, ali ne mogu reći da se doživljavam kao otmjenu. Volim lijepe stvari kao i svaka žena, ipak udobnost i detalje stavljam ispred svega. Moj stil uvelike ovisi o raspoloženju, najbolje se osjećam u ležernoj odjeći i dobrim balerinkama“, uz smijeh mi je odgovorila.

Dizajnerica napominje kako ljubitelji nakita nose njezine modele u svim prigodama bila to vjenčanja ili pak casual odlasci na posao. Jednostavno sve ovisi sa čime ga kombinirate. Inspiraciju crpi iz malih, svakodnevnih stvari, a često ju inspirira sam materijal ili boja. “Često kad vidim nešto zanimljivo unaprijed imam viziju gotovog proizvoda“, dodaje.

Osim modnih dodataka, Irena se bavi i modnom ilustracijom i origamijem, a njezine naušnice i ogrlice mogli smo gledati na voditeljici RTL televizije Editi Misirić. Zasad, Irena nema u planu dizajnirati kolekciju odjeće no ne isključuje mogućnost da se i tome posveti jednog dana.  Otkrila nam je kako trenutno u pripremi ima kolekciju nakita za proljeće/ljeto te jednu posebnu kolekciju za vjenčanja.

http://www.irena-vucinic.com/

Komentiraj:

comments