KATARINA VOLI TOČKICE, A MI VOLIMO DOTT.

Točkice ili volite ili ne volite. Ludo dobar uzorak, nema boljeg. Svih veličina i boja, sigurno podižu svaku kombinaciju. U ormaru ih nikada ne možete imati previše. Katarina Bilan kaže da ima opsesiju točkastim uzorcima pa je i svoj obećavajući, (zasad) mali modni brend nazvala Dott. Pokušala je ukrotiti svoju ljubav spram ovog predivnog uzorka. Kaže da joj baš i nije uspjelo. Mi kažemo: Sva sreća!


Pod imenom Dott. radi otprilike dvije godine. A kako je sve počelo s dizajniranjem i šivanjem? Pa, ne zna ni sama. Sjeća se samo da je jednom kupila malu kućnu šivaću mašinu “jer joj je tako došlo”, a nije još znala ni utaknuti konac. Ime je, kaže, nastalo zbog opsesije točkicama: “Uvijek kada idem kupovati materijale obećam si da neću uzeti ništa na točkice i onda se vratim doma sa  nekoliko vrsta točkica.” Kimam glavom potvrdno, s “potpuno-te-razumijem” izrazom lica. Na samim je početcima dizajn njene odjeće obilovao ovim uzorkom, na bluzama, suknjama, majicama, ma posvuda. Bilo je tu i velikih mašni i šarenih pruga. Sada se, duduše, malo primirila.

U dizajniranju se vodi osnovnom, početnom idejom koju u procesu dovršavanja mijenja i to ju jako veseli jer nikada do samoga kraja ne zna kako će nešto ispasti. Odjeću radi u serijama i daje im imena preuzetih iz knjiga ili filmova koji je zabavljaju i zaokupljaju u tom vremenu (npr.  I like things that I like, but I love everything ili For a lonely soul, you’re having such a nice time). Kao i svaki dizajner, i Katarina ima favorite među odjećom koju napravi. Tako su joj sada najdraže siva haljina s crnim krugom na leđima iz zadnjeg editorijala snimljenog na Čiovu i jedna crna haljinica koju je sašila za Getgetget concept store. A što Katarina radi dok ne dott.-a? “U slobodno vrijeme omiljena razbibriga su mi definitivno Tumblr i We <3 it – skupljanje, hartanje i šeranje fotkica.”

Svoje kreacije dosad je izlagala na raznim modnim sajmovima poput Mode sa šlagom, Fashion.hr Industrije, Dana D, Velesajma kulture… A mi se nadamo da ćemo Dott. imati prilike još mnogo puta gledati. Osim u vlastitim ormarima, naravno.

Posjetite Dott. na Facebook-u: http://www.facebook.com/pages/Dott/158482260837921

Komentiraj:

comments