MILUSHKIN NAKIT JEDEM ZA DORUČAK, RUČAK I VEČERU (BEZ GRIŽNJE SAVIJESTI)

Torte, kolači, čokolade i kreme koje kapaju na sve strane. Masti 0%, Ugljikohidrati 0%, Bjelančevine 0%, E-ovi “tisuću i neki broj”- nema, nema, nema! Potpuni hedonistički užitak koji možete nositi oko vrata, na prstima ili na ušnim resicama. Mislite da sam sišla s uma? Ma ne, radi se o hiper-realističnom i  turbo-slatkom nakitu Mile Juričić zvane Milushka. Očima bi ga jeli i stvarno vas ne krivim!

Dok radim neku krišku torte ili pralinu, doslovno upadam u stanje streaminga, svaki najsitniji detalj, koji napravim, kao da me približava uživanju u ljubavi prema slatkome… Kad napravim jednu prosječnu narukvicu, emotivno sam puna kao da sam poharala pola slastičarne, ali bez grižnje savijesti od nepotrebnih kalorija.”, kaže Mila, pasionirana ljubiteljica čokoladno-kremasto-sladolednih poslastica. Sklonost hedonizmu i uživanju u svemu lijepome i ukusnome, dovela ju je do toga da slatkiše ne želi samo jesti već i gledati. Standardni motivi koje gledamo na ženskom nakitu, poput leptira ili cvijeća, ne zanimaju je. Mini-čokoladice, koje izgledaju kao da su ispale iz neke bombonijere, puno su joj atraktivnije. Ideja, priznaje, nije izvorno njena, ali moramo se složiti da je posebna umjetnost i vještina izraditi toliko realističnu krišku torte, kao što to radi Milushka.

Uzmemo li uz sve to i činjenicu da Mila izrađuje nakit od polimerne gline tek godinu i pol dana, možemo samo skinuti kapu i zapljeskati. No, na moje pitanje kako su izgledali prvi pokušaji da od amorfne mase oblikuje nešto što će ličiti na kolač s debelim nugat-punjenjem kaže: “Prvi pokušaji su, naravno, bili nezgrapni i sad mi izgledaju čak pomalo i smiješno, ali practice makes perfect. Drago mi je da sam bila ustrajna!” Dodaje kako je polimerna glina ustvari fascinantan medij, budući da od mase koja na početku ne liči na ništa, stvarate nešto posve novo i dajete mu neku potpuno novu svrhu.  Slažem se, da sam polimerna glina, i ja bih htjela postati ružičasti sladoled sa čokoladnim mrvicama!

Svaki komad nakita koji izradi posebno joj je drag. Simpatična Milushka, uz smijeh, dodaje: “Svaki je na neki način kao dijete. Ali bez problema se odvajam od njih, za razliku od djece. Jedine naušnice koje čuvam isključivo iz sentimentalnih razloga su one prve koje sam napravila.”

A što maštovita kreativka i pasionirana ljubiteljica slatkog radi dok ne izrađuje slatkiše od polimerne gline? Paaa… kao tipična majka, trudnica, frendica i supruga- pazite sad!- kuha i nekontrolirano jede slatko i kiselo (ma samo naprijed Milushko!), šeta s klincima, crta, radi odjeću  za lutke s kćerkom i uživa u životu.

Ako vam nije dosta Milushke, evo linka gdje možete pogledati i ostali nakit proizišao iz njene “radionice”. I samo mala preporuka: ponesite papirnate maramice. Zbog zazubica. I ne pretjerujte sa slatkim danas. Milushka ne odgovara za vaš višak kilograma!

Milushka: http://www.facebook.com/milushka.jewelry

Komentiraj:

comments