SRETAN TI ROĐENDAN, DRAGA IRIS

Studentica politologije Iris Duka, ljubiteljima modnih dodataka poznatija je kao Nakit koketuša by Iris. Izrađuje nakit od fima, a svojim naušnicama, prstenju i ogrlicama voli dati romantičnu vintage notu. Budući da smo kolegice morala sam konstatirati: “Iris, pa nisam znala da si koketuša.” “Ma nisam ja takva, nego moj nakit“, spremno mi je odgovorila. Evo, misterij riješen! I da, danas joj je stvarno rođendan!

I tako se sve zakotrljalo negdje prije ljeta. “Morski” đir je bio u punom jeku, a ona je dobila narudžbu da napravi nakit s motivom riba. Kako bi im udarila posebni pečat, izradila ih je tako da puče usne – baš kao “ribe” na Facebook fotkama. Iris ih je nazvala koketušama i tako je ime ostalo iako je u međuvremenu promijenila stil.

Nakit najviše izrađuje od fimo mase ali mu dodaje svoju osobnu notu na način da ga kombinira s raznim vintage okvirima. No, osim popularnog fima, koristi i stiropor koji boja, a voli i decoupage tehniku. Većinom radi unikate, pa se svaki komad barem po nečemu razlikuje od drugoga. Inspiraciju, razumljjivo, pronalazi ponajviše u vintage-u: plakatima, fotografijama, stilu odijevanja, slatkišima, pin-upu, šarenilu boja ali i u modnim blogovima i portalima. Sama, kaže, uopće ne nosi svoj nakit ali ga obožava vidjeti na drugima. “Ne znam zašto je to tako, valjda mislim da mi je za sebe samu najlakše nešto napraviti pa to prolongiram…”, dodaje. Najveća podrška su joj prijateljice, a već ih nekoliko ima čitave Koketuša kolekcije. Njihovo mišljenje i kritično oko majke i dečka, Iris najviše znače.

No, sav taj silan nakit treba nekamo i pospremiti. Tako je Iris počela izrađivati i “đinđarnice“, unikatne kutijice za nakit. Svaka kutija je posebna, ukrašena s lijepim fimo detaljem na vrhu. Posebno mi se sviđaju one s kolačićima, no nemojte u njih spremati slastice, barem ne one kremaste. “Đinđarnice” ipak nisu za kremšnite, nego za Koketuša nakit.

Irisin nakit mogli ste uživo vidjeti na Kreativnoj događalici u studenome, a sada se vrijedno priprema za Boogaloo 11. veljače. “Ljudi obično kažu da sav moj nakit izgleda još bolje uživo nego na slikama. Mislim, jasno mi je da je lakše odoljet koketuši preko slike nego uživo.“, uz smijeh završava svoju priču.

Nakit koketuša by Iris na Facebook-u ovdje.

Komentiraj:

comments