ZEZAŠ ME DA JOŠ NISI ČULA ZA ELDERICE?

Neki sam dan razgovarala s frendicom koja život provodi na biciklu. Kaže ona meni sva jadna: “Gle, ja nemam kud s tom torbom, pada mi po kotačima, a neću ruksak. Znaš već. Ne nosim ga od sedmog razreda.” Nakon što sam malo kolutala očima, onako čisto reda radi, malo sam je pokudila i dal ženski savjet koji zlata vrijedi: “Ženo, pa kaj nisi ti još čula za Elderice? Nabavi fino torbu za bicikl i bok.”

One uopće nisu elderly ladies. Dapače. Radi se o dvije simpatične mlade djevojke: Ivi Mišković i Željki Haric. Jednom su mi prilikom ispričale kako im je palo napamet nazvati se Eldericama, ali mi još nije posve sjelo objašnjenje. Uglavnom, Iva i Željka su samouke dizajnerice. Kad se vrate sa svojih svakodnevnih poslova, šivaju i oslikavaju torbe. Svih mogućih boja, veličina i oblika. I primjena.

Osim što im je važno da torba koju izrade izgleda lijepo i originalno, još im je važnije da je funkcionalna i da olakšava život nama ženama. Inspiraciju za super praktične torba-izume crpe iz svakodnevnog života. Budući da pedaliraju u svim godišnjim dobima, osmislile su torbu za bicikl koja se jednostavno zakvači za volan ili ramu, a kada ju ne vozite gradom, stavite ju oko ramena i izgleda kao bilo koja druga ženska torba. OK, ne kao bilo koja druga torba. Ipak ima prepoznatljiv štih Elderica.

E, da. Znate one “super-ugodne” trenutke kad se trebate pokupiti iz društva da biste otišle na WC i onda vas svi pitaju pitanja tipa: “Zašto nosiš torbu sa sobom?”. Vjerujem da znate i da vam ne moram dotičnu situaciju detaljnije opisivati. No, Elderice come to the rescue, čak i u ovom slučaju! Jer su svojim mudrim glavicama i vrijednim šivaćim mašinama napravile… Pazite sad! Tam-tam-tam… Menstrualni etui! Da. To je mini-torbica s tri pretinca. Izgleda diskretno, kao recimo novčanik, a u nju stane baš sve što vam treba za te predivne dane u mjesecu: tamponi, ulošci i tablete protiv bolova. Genijalno. Imam je doma i svakako preporučujem! Bilo bi pretjerano izjaviti da se sada veselim tim danima, ali da su lakši s menstrualnim etuijem, jesu. Što je, je…

Osim što su nastavile nizati torbe u svom prepoznatljivom stilu, počele su eksperimentirati i s home decorom pa od Elderica u budućnosti možete očekivati pregače, a u planu su i još neke stvarčice za kuću. Kad se jednom domognem nekog stana i iselim iz roditeljskog gnijezda, želim punu kuhinju krpa, pregača i stolnjaka made by Elderice, bez obzira što će na to reći moji sustanari!

Ok, ako kao i moja frendica s početka priče, niste znale tko su Elderice, sada znate. Ostale torbotvorine pogledajte na njihovom Facebook fan page-u: http://www.facebook.com/pages/Elderice/177962368891424?ref=ts

Komentiraj:

comments