NA ZATRPANOM HRVATSKOM BLOGO-NEBU OTKRIVEN NOVI MODNI METEOR PO IMENU: FASHION-BABICA

Obožava modu, jasno. Ne voli izlaske u zadimljene klubove i lošu glazbu, kaže “not my thing anymore, naizlazila sam se”. Sada preferira kućne tulume, kuhanje večera za prijatelje, plesanje u stanu odjevena u body i štikle, onako pred ogledalom s dezićem umjesto mikrofona, glumeći da je neka nova Lady Gaga… Ah, zaboravite Gagu. Imamo nešto bolje. Upoznajte Fashion Babicu!

Prije nepuna dva tjedna, moja mi je studentska kolegica Iva uputila pomalo neobičnu molbu: “Tina, dođi tamo kod one stanice na Jarunu, kod one disko crkve. I ponesi robu iz ormara, ono kaj inače nosiš. Budi kreativna.” Nije mi bilo baš potpuno jasno koja je to disko crkva niti što se od mene očekuje, al rekoh sama sebi: “Ajde, radoznalice, idi vidi što se to finoga kuha, a crkva? Bit’ će valjda ona s reflektorima u nekoliko raznih boja.” S već prepoznatljivom crnom vrećom, popunjenom s nekoliko odjevnih kombinacija, prebačenom preko ruke nacrtala sam se na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme. Kod štanda s kestenima, dočekala me vesela ekipa s puno odjeće i nekoliko fotoaparata. Makar se nismo vidjele godinama, vjerujem da se sjetila onih mojih “nisam-iskombinirala-boje-al-je-podrapano-kombinacija” sa subotnjih izlazaka u Močvaru (mala napomena: stil mi se u međuvremenu ipak malo promijenio, vjerujem na bolje). Iva nas je sve dopremila u svoj stan (pun fine hrane!), negdje iz dubine ormara izvukla plahtu s uzorkom crvenih srca i fotosession za Fashion Babicu, mogao je početi.

U pauzama između presvlaćenja, čekanja da se namjesti rasvjeta, fotkanja i još malo presvlaćenja, Iva je podijelila samnom otkud joj inspiracija (i volja) za pokretanje modnog bloga. Moja prvotna misao je, priznajem, bila: “Kud ćeš ćerce u ralje modnih blogova? Kaj ne znaš da u  posvemašnjoj blogomaniji idu cca. dva bloga na jednu ženu?”, ali sam potajno znala da će me razuvjeriti odgovorom. Fashion babica je zamišljena kao modna postaja, ali moda je za nju mnogo više od odjeće, od novih, skupih i trendy stvari koje svi “moraju” imati u ormaru. “Moda može biti bilo što ako imaš dovoljno mašte i kreativnosti da napraviš pravu kombinaciju” kaže naša najdraža babica i dodaje: “Isto tako moda nije samo odjeća, moda je sve… ulica, čaša vina, klupa u parku… Baš sve. To je zapravo neka moja osnovna ideja, da idem beyond mode kao stila oblačenja. Želim art fotke, želim ljude na cesti, frendice koje se super oblače, izlog s muffinima u milijun boja…”

Inspirirana Sartorialistom koji živi modu kamo god ga put naninio i ona želi fotoaparatom zabilježiti sve što joj se u tom trenutku čini fashion. No, osim toga, želi i tekstove iz kojih će čitatelji moći naučiti ponešto o modi, kreativnim mladim dizajnerima nepoznatima široj javnosti ili novom second hand dućanu koji je slučajno otkrila. Fashion Babica ima zacrtanu blogo-budućnost: da bude kreativan, edukativan, zabavan, drugačiji i, povrh toga, kritičan blog. “Nije mi jasno kako se na našim modnim blogovima tako rijetko nađu kritike, pa nije moguće da se baš svima sviđaju iste stvari?” napominje skeptično i dodaje: “Na većini blogova se tekstovi svode na tri rečenice u smislu: “evo mene u Parizu, Pariz je prekrasan i točka” … Ja hoću prave članke.” I u tom trenutku moja početna skepsa rasplinula se kao balončić od sapunice. Hvala gospodična, mene si osvojila!

Nekoliko dana nakon našeg razgovora i fotkanja, Fashion Babica je dobila svoje mjesto na hrvatskom blogo-nebu. Šarena, vesela, zabavna, s fotkama iz kojih vam je na prvi pogled jasno da ekipi koja radi ovaj blog niti u jednom trenutku nije dosadno. A uostalom, nije li to i cilj svega ovoga? “Možda blog ne uspije ali idemo se zabavit.. ono ajmo uzet bocu vina, napravit sendviče, obuć tri najdraže kombinacije iz ormara, zezat se i fotkat pa što ispadne…”, kaže ponosna pokretačica Fashion Babice. Tako je, stara moja. Cheers! U to ime, želimo jedinoj modnoj bakici među blogovima puno stila, zabave, mode na svakom koraku, zdrave kukove i neiscrpnu kreativnost, inspiraciju i entuzijazam. Go Fashion Granny, Go!

Fotografi: Arthur, Zlajo i Tarna

Klik- klik: http://fashionbabica.blogspot.com/

Komentiraj:

comments