PAR BLIC PITANJA ZA LJUPKU

Osim što je jedan od čitanijih modnih blogova na hrvatskom blogo-nebu, GuerrillaGirl je i blog s dušom, prepun divnih fotografija i osobnih impresija njegove ljupke autorice. Voli svoj Osijek, čita Malog princa, izrađuje torbice i gotovo svakodnevno uveseljava svoje vjerne čitatelje modnim kombinacijama koje obiluju zanimljivim uzorcima i upadljivim bojama. Ustvari, mislim da ne poznajem nikoga kome ime bolje pristaje nego Ljupki Tanevskoj.

O čemu su prochatale naša Slađana Blagojević i Ljupka, pročitajte u blic- intervjuu koji slijedi…

FFA: Blog je originalno krenuo u Bosni, zar ne? Otkud ideja i zašto baš blog?

Ljupka: Blog je krenuo prije otprilike 5 godina dok sam studirala u Bosni.  Moda me oduvijek zanimala, a kako sam studirala nešto totalno nevezano uz nju (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet) odlučila sam slikati svoje odjevne kombinacije. Pisala sam o buvljacima i outletima, mjestima koje sam posjećivala, o mom Osijeku i o Zagrebu. Kada sam došla u Zagreb otvorila sam novi blog, s ovom sadašnjom adresom na kojoj sam skoro dvije godine.

FFA: Nisi nikada skrivala da si emotivna. Kako se nosiš s kritikama s obzirom da si mali emotivac?

Ljupka: Kada otvaraš nešto kao modni blog onda moraš biti svjestan da će biti negativnih i pozitivnih kritika. Kod mene na blogu je svaka dobro došla, dok god je u granicama dobrog ukusa.

FFA: Nisi tipična blogerica, ne sjediš u prvom redu s pompoznim izrazom lica, a opet si jedna od najboljih hrvatskih blogerica, imaš li kakav savjet?

Ljupka: Ne znam za druge blogerice, ali za mene je moda igra, ne vidim od nje nikakvu korist osim zabave. Moj blog je moj mali dnevnik koji uveseljava svakog dana mene, moje prijatelje i moje čitatelje – samo to. Jedini savjet koji mogu dati je : “Budite svoji.” I to je to. Svaki čovjek je poseban na svoj način.


FFA: Kako su krenule torbice?

Ljupka: Iskreno- u nedostaku novaca. Kako se školujem za modnog dizajnera, stilista i kostimografa odlučila sam se za taj mali korak. Ljudima su se svidjele, blogericama su se svidjele, dečkima iz eNVy room-a su se svidjele . Tako je sve krenulo.

FFA: A Filip?

Ljupka: Direktor fotografije na blogu, ljubavnik, najbolji prijatelj i cimer.

FFA: Opiši svoj stil? Neću te etiketirati, pa te molim da se sama opišeš…

Ljupka: Moj stil je osebujan, koliko i ja sama. Teško mi je opisati ga. Volim post punk – romantičarski- razigrani u jednom. Svaka kombinacija je odraz mog trenutnog raspoloženja…

FFA: Imaš li u planu kakvu kolekciju odjeće?

Ljupka: Ne, ne vidim se u tom polju. Kostimografija i stilizam su ono čime bih se voljela baviti u budućnosti, a i sadašnjosti.

FFA: Omiljena knjiga, film, glazba?

Ljupka: Najdraža knjiga mi je Mali princ. Volim sve knjige Mir Jam, Kunderu… Što se filmova tice teško mi je izdvojiti samo jedan. Paklena naranča, Crveni Balon, 500 days of Summer, Amelie, Shawshank redemption, Diplomac … A glazba: Leonard Cohen, David Bowie, Đorđe Balašević, The Smiths, Joy Division, Depeche Mode, The National …


Komentiraj:

comments