EvaDeva Stuff – TORBE K’O IZ PRIČE!

Torbe. Uz cipele, najučestaliji ženski fetiš. Koliko god ih imale uvijek možete zamisliti još barem jednu koju bi veselo nosili gradom i koja bi baš savršeno upotpunjavala vašu omiljenu odjevnu kombinaciju. Je li tako? Ne znam za vas, ali ja sam ih u svojoj glavi već “dizajnirala” nekoliko. Eva recimo nema tih problema. Prvu torbu sašila je još prije tri godine, kada je kupila svoju prvu šivaću mašinu i od tada staju njezina bezizlazna traganja za “savršenom” torbom po dućanima…

Studira na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Vježba yogu. Crta. Povremeno radi u second-hand shopu “Dobra Roba”. Iiiii… izrađuje što god joj mašta smisli. Kažeda si je za jednu svadbu sašila si je cijeli outfit od glave do pete- „čak sam si i cipele ofarbala“. Pod nazivom EvaDeva.Stuff možete tako pronaći: broševe i ukosnice napravljene reciklažom materijala starih odjevnih predmeta, šareno remenje i torbe svih veličina, boja i oblika- od zbilja velikih za one cure koje se drže popularne parole “sve svoje sa sobom nosim”, preko “sakoastih” kojih se ne bi posramio ni Barney Stinson da je žena pa sve do praktičnih torbica za duhan. Ideja se, kako to obično biva, rodila tijekom jednog druženja. Već drugi dan imala je prvu verziju torbe koja ima nekoliko pretinaca- za duhan, rizle, filtere i upaljač. Nema više nervoznog traženja po torbi- sad sve može biti na jednom mjestu.

 

Eva šiva i prijateljicama, one odaberu predmet, a kreativni dio prepuste njoj. Naravno, riješila se i brige što pokloniti za blagdane i rođendane. Na pitanje koji joj je najdraži komad koji je dosad napravila, kaže: „Svaki predmet koji sašijem u tom trenutku mi je najdraži. S vremenom mi dosadi pa napravim novi najdraži“. Stvarno, bolje ne može.

Ove je godine svoje šarene stvarčice predstavila posjetiocima zagrebačkog ArtOmata na kojem se udružila s drugim kreativcima i kreativkama u grupaciji pod nazivom Ping-Pong Kolektiv.

Na Artomatu je bilo super! To mi je bio prvi sajam tako da nisam znala što me čeka, ali ljudi su odlično reagirali na moje stvarčice i to me motiviralo da radim još bolje. Također sam upoznala brojne kreativce koji su me inspirirali I s kojima ću sigurno ostati u kontaktu!

Ostatak Evinih rukotvorina čekirajte na: http://www.facebook.com/evaDeva.stuff

 

Komentiraj:

comments