Ispričaj mi nešto o sebi… Svjetlana Šalić

Ime brenda Svjetleća Šalica je nastao od izvedenice mog imena.

Završila sam Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci smjer slikarstvo/likovna pedagogija. Trenutno radim kao vježbenica u Art-kinu Croatia u Rijeci, a interesi mi sežu od scenografije , kostimografije, preko slikarstva, kiparstva, videa, te naravno primijenjene umjetnosti.

Iskustvo izrade nakita stekla sam još u srednjoj školi za primijenjenu umjetnost, a potreba da se izražavam i u tom pogledu traje do danas. Inače po karakteru, sklona sam skupljanju i nagomilavanju stvari koje ljudima ne trebaju, te ih nakon nekog vremena prepravljam i prenamijenjujem za raznorazne stvari poput nakita, torbi, ukrasa za kuću….

Od uvijek imam potrebu raditi nešto s rukama; u osnovnoj školi baka me je naučila plesti i šivati na ruke, a od srednje škole sam samouka šilica  Moj nakit obiluje vedrim bojama, i zamišljen je da osobu učini vedrijom i veselijom, te njenom stajlingu daje notu osobnosti. Teme u različite, od razigranih oblaka, plovećih brodića, slatkih životinjica do personaliziranih babuška. Zadnje vrijeme mi misli odvlače babuške koje imaju karakter!  One prestavljaju osobe s njenim omiljenim predmetom, i na taj način se identificiraju s njom. Tako imamo omiljenu babušku traćericu: ona je stvorena za sve one koje obožavaju telefonirati s frendicama o najnovijim traćevima u gradu, ali nismo li svi ponekad takvi!

Također babušku-šilicu sam napravila za sve kreativne dame, a u planu su još mnoge: fotografkinja, dizajnerica, kuharica,partijanerica…. i naravno ispunjavam sve posebne želje.

Za sve ostale informacije pogledajte Svjetlanin profil na  www.krpa.hr/svjetlec-salica/

 

Komentiraj:

comments