K……. I…… ? WHO’S THAT GIRL

Škljoc, škljoc, škljoc… svi  fotoaparati upereni su u istom smjeru. Ne, nije poznato lice estrade već mlada nada modnog dizajna Kristina Ivković.  Djevojka osebujnog stila hrabro je pokazala svoj duh na ovogodišnjem Cro a Porter-u.  Razveselila nas je pozitivnošću i rado pristala na naš FFA intervju.

FFA: Kako si doživjela ovogodišnji Cro a Porter?

Kristina Ivković: Veoma mi se dopao. Organizacija je bila na nivou. Lauba je odličan izbor za takav event i atmosfera je bila vrlo ugodna, i kao najbitnije odlične revije hrvatskih dizajnera ,kako mladih tako već i afirmiranih. Izuzetno mi je drago radi plasiranja mojih kolega Damira Begovića i Domagoja Štimca . Prikazali su odličnu kolekciju inspiriranu Afrikom  sa zanimljivim oglavljima. Što se tiče afirmiranih dizajnera, veliki sam fan Juraj-a Zigmana koji je u subotu prikazao veoma osebujnu i razigranu kolekciju. Iskreno, od onoliko ljepote nisam mogla doći do daha! Zahvalna sam mu na svoj ljepoti koju je podario ovome svijetu.

FFA:Uzori?

Kristina Ivković: Cijenim rad mnogih dizajnera ,ali uzora nemam . Volim biti svoja i prepuna sam ideja. Ako bi nekog izdvojila to bi definitivno bio John Galliano koji je moja prva ljubav u svijetu mode ,ali vjerujem i doživotna.

FFA: Koja je tvoja vizija budućnosti na sceni?

Kristina Ivković:  Voljela bih nastaviti školovanje u inozemstvu, a nakon toga djelovati ili u inozemstvu ili na domaćoj modnoj sceni. Prepuštena sam situaciji, dajem sve od sebe i vjerujem da će sve biti baš tako kako treba da bude.

FFA: Jesi li zadovoljna nivoom kvalitete komunikacije i poštovanja među kolegama dizajnerima?

Kristina Ivković: Generalno gledano zadovoljna sam jer nisam očekivala idilu. Stvarno imam divnih kolega sa kojima sam i privatno u kontaktu.  Imamo vrlo lijep odnos i suradnju ,a naravno ima i onih sa kojima nisam toliko u kontaktu . Uvijek pokušavam iz osobe izvući ono najbolje i zanemariti sve ono što mi se ne dopada. Iznad svega cijenim različiti rad kolega dizajnera.

FFA: Kakav stil preferiraš?

Kristina Ivković: Pitanje mog stila je poprilično kompleksno i teško za objasniti jer ne pripadam niti jednom stilskom pravcu u potpunosti. Zapravo sam veliki modni hedonist. Nosim sve ono sto me čini sretnom i ispunjenom. Volim reći da živim od ljepote i za ljepotu. Uživam u toliko stvari da se jednostavno ne mogu odlučiti i ne mogu se suzdržati da svoju ljubav raspršim u sve ljepote ovoga svijeta. I onda nastaje nekakav spoj kontradiktornih energija u vidu naizgled nespojivih uzoraka, tekstura, boja i formi koji meni pričinjava izazov i uzbuđenje. Uživam u toj divnoj igri zvanoj moda!

Želimo Kristini da što prije izađe sa novim kreacijama na scenu

tekst napisala:Martina Vrućina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj:

comments