naslovna_sl

Howard Hule- intervju o ilustraciji, ljubavi i… ljubavi

Tko je Howard Hule? Ja, nažalost, ne znam. Znam doduše da je ilustrator, glazbenik i, čini se, vrlo simpatičan mladić. Ako uz njegove ilustracije na temu ljubavi ne ispijate jutarnju kavu, onda ili još niste čuli za ovog misterioznog gospodina ili ste samo čudni. No, dobro… Poželite li se udati za Howarda nakon ovog intervjua i pobjeći s njim u nepoznatom smjeru, nimalo vas ne krivim. Zato, drage dame, čitajte na vlastitu odgovornost.

 

 

Tina: Za početak, koliko se dugo baviš ilustracijom i kako si počeo raditi ilustracije na temu ljubavi? Jel te neka (ne)sretna ljubav potaknula možda?

Howard Hule: Ilustracijom se bavim od malih nogu, kao i svi pretpostavljam. Ljubav je tema o kojoj sam razmišljao i prije nego li sam počeo raditi ilustracije na istu temu, svi razmišljamo o ljubavi. Ilustracije sam počeo raditi iz intimnih razloga, rekao bih zbog sretne ljubavi, ali većina bi rekla da je to nesretna ljubav. Ma ukratko, zašto misli i osjećaje ne pretočiti u nekakav vidljivi oblik, u kratku misao koju možeš podijeliti s bilo kime?

Tina: Otkuda vadiš sve te silne usporedbe? Ljubav je kao padobran… pa kao luk, tenis, facebook event replay… Uglavnom, da ne nabrijam, meni se čini da ti možeš usporediti ljubav sa svime…

 

Howard Hule: Ne vadim ih, vidim ih, svi ih vide, nema tu velike mudrosti. Ljubav je apstrakcija i može biti sve ili ništa, mi joj pridajemo uloge i osobine. Recimo “ljubav je kao padobran”, skakao sam padobranom i pomislio: “Sada ću skočiti, znam da će mi biti super, jedino što još trebam je da se padobran otvori onda kada treba”… Tako je i u ljubavi, kad se zaljubiš nadaš se da će se i druga strana zaljubiti- otvoriti (padobran)… Eto, nadam se da sam dao kratko objašnjenje kako vidim sve te usporedbe koje onda pokušavam sročiti u jednu do dvije rečenice.

Tina: Ima nešto malo i “I hate…” ilustracija? Otkud to dolazi?

Howard Hule: Gdje ima ljubavi ima i mržnje. “I hate” je opozit “Love is like” ilustracijama. Više o tome će se znati u skoroj budućnosti… 😉

Tina: Mora da jako puno razmišljaš o ljubavi kad svaki dan smisliš neki novi tekst? Smatraš li se romantičnim?

Howard Hule: Ne razmišljam toliko puno o ljubavi niti se smatram romantičnim. Dišem, gledam, čujem, osjećam… život je igra.

Tina: Znaš li koliko si ilustracija nacrtao? I imaš li najdražu?

Howard Hule: Ne znam koliko sam ilustracja nacrtao pošto crtam cijeli život. Na temu ljubavi sam nacrtao 319 ilustracija, a najdraža ilustracija do sada mi je “Love, just do it”.

 

Tina: Gledala sam spot “Do You Wanna Go Out with Me?”, neću te pitati  je li namijenjen Kristini Šalinović jer znam da mi nećeš odgovoriti 🙂 Samo mi reci da li je pristala, tko god ona bila?

Howard Hule: Da.

Tina: Budući da je Howard Hule skroz Mr. Love, jel ti obožavateljice šalju mailove sa željom da te upoznaju? Ili vrište kad te vide na ulici? 🙂

Howard Hule: Da.

Tina: Ustvari tek sad nakon ovih sedam pitanja mi je palo na pamet, zašto je Howard Hule toliko tajanstven? Tko je On ustvari?

Howard Hule: Nije bitno tko je osoba koja radi sve što se može naći pod imenom Howard Hule jer se ne radi o toj osobi vec o ilustracijama, glazbi i svemu što će biti… Ljudi često mistificiraju ili stvaraju fantazije o tome tko je i što je osoba koja radi nešto. Osoba kao i sve druge sa istim potrebama kao i svi drugi. Neka za sada Howard Hule, uz sve ostalo, bude Fuck Buddy 😉

Tina: I još jedna molba za kraj. Evo, samo za mene. Love is like…

Howard Hule: Samo za tebe: “Love is like the universe. Endless.”

Tina: Hvala ti, Howarde. Impresionirana sam.

 

I za kraj, poslušajte obavezno! Meni se zaglavila tipka “Repeat” na ovoj stvari…

http://www.youtube.com/watch?v=E8CwhZbfa6s

“Next time, next life

We’ll born as birds

Next sky, next blue

We’ll fall in true…” (Howard Hule, Birds)

 

Ako vam nije dosta Howarda:

http://www.howardhule.com

http://www.howardhule.com/webshop

http://www.facebook.com/dobra.djavolica#!/pages/Howard-Hule/215043045178147

http://twitter.com/#!/HowardHule

http://www.youtube.com/user/HowardHule

Komentiraj:

comments