STJEPAN MILAS

Stjepan Milas je za one koji zaista prate animatorsku scenu u Hrvatskoj daleko od “anonimusa”.

Iako je završio Tehničko veleučilište mladi 24 godišnjak odlučio se za umjetničko područje,   te 2008. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu odsjek za animirani film i nove medije. Stjepan iza sebe ima brojne izložbe, ali i nekoliko nagrada za vlastita ostvarenja.

Animirani film “Ispod“, koji je ujedno i njegov završni rad na trećoj godini, prikazan je na nekoliko svjetskih festivala poput “Animfesta” u Ateni, Animateci, “Ljubljana INTL short film festivalu” te na nekolicini hrvatskih festivala.

Uz fakultet Stjepan se u slobodno vrijeme bavi i ilustracijom surađujući s renomiranim hrvatskim časopisima.

Posljednjih godinu dana svoj život provodi na relaciji Zagreb -London. London je prvi puta posjetio 2009. godine na studentskoj razmjeni “ALU MET” gdje je sa studentima s London Metropolitan Universityja sudjelovao na izložbi u galeriji “Unit 2“. U razgovoru sa ovim mladim i talentiranim umjetnikom saznali smo i koji su njegovi uzori u svijetu animacije.

“Među prvima neizostavni utjecaj na mene imali su velikani animacije Michael Dudok de Wit, Dušan Vukotić i Joanna Quinn koji su mi definitivno ponudili čvrsti poticaj za daljnji rad i napredovanje. Uz to su me osvojili i radovi Davida Shrighleya, BLU, Adama Elliota i naše Ane Hušman koji prednjače svojim kreativnim odmakom, režijom, animacijom, konceptom i likovnošću. Animaciju i animirani film smatram jednim od svojih najvećih interesa te bih u tom području želio napredovati i razvijati se kao autor i umjetnik.”

Animirani film “Ispod” pogledajte ovdje:

http://www.youtube.com/watch?v=774P3AlN7UI

Ostale Stjepanove radove možete pogledati na njegovoj web stranici www.stjepanmilas.com za koju autor smatra da je “under construction” nadajući se da će se to stanje ubrzo i promijeniti.

Komentiraj:

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*