antonija_malenica7

Antonija Malenica – PHOBOPODRAŽAJI

Lokacija: Galerija „Zlati ajngel“ Varaždin, 20.05. – 05.06.2011

Fotograf: Petra Međimurec

Računalna obrada slika: Tamara Kocet

Achtung, Achtung, pažnja, pažnja! su bile moje prve misli kad sam vidjela izložbene primjerke mlade umjetnice Antonije. Phobopodražaji predstavljaju ciklus slika koje u sebi sažimaju pattern art , pop kulturu, grafite, figuracije, apstrakciju i primarno slikarstvo.

Umjetnica koristi suptilnu dekoraciju i kombinira naizgled kontradiktorne komponente, koje vrsni umjetnički znalci definiraju kao „ ikonografsko uključivanje likovnog fundusa urbane i masovne kulture…, koje po osjećajnosti i rukopisu ukazuju na srodnost s postmodernom umjetničkom poetikom“.

Diplomrala je u klasi profesora Duje Jurića na Akademiji likovnih umjetnosti, sudjelovala je na 4 skupne izložbe i jednoj samostalnoj, od kojih posebno vrijedi naglasiti izložbu „ Izvan formata“.

Izložba jenastala kao pokušaj da se javnosti približe problemi vezani za tržište umjetnina, naglasi deficit promocija takvih projekata i da se omogući mladim umjetnicima izlaz iz uniformnog okvira današnjih društvenih okolnosti koje prevladavaju u umjetničkoj branši.

 

 

Komentiraj:

comments